Bosbrand

Dinsdag

Met onze Navette mogen we nu wel naar het strand. Met met onze nieuwe strandparasol en matjes is het goed toeven op het rustige strand. Geen volle standtentjes en verhuur van allerlei waterattributen maar heerlijk rustig. Met bal en opblaasband


In de verte zien we een Frans vergat liggen. Voor de bosbranden?! Behalve dat we af en toe een vlaag houtskool ruiken, merken we er weinig van. Gelukkig maar. Het idee dat Suze daar dichter in de buurt zit vind ik maar niks. We krijgen vrolijke foto’s doorgestuurd dus het zal ook daar meevallen. Voor updates moeten we het hebben van de Nederlandse websites en als we het goed begrijpen is onder andere het natuurgebied waar we twee dagen geleden door reden nu in de as gelegd. Zonde.

Na het strand gaan we ‘s avonds uit. Eerst eten in Frejus op het mooie pleintje in het centrum en daarna naar het hoogtepunt voor Aafke: LunaPark: een soort Feria gekruist met de Hollandse kermis. Vanaf de eerste stap op het terrein staat Aafke aan. We lopen eerst een rondje en dan kiezen we drie attracties. Bas houdt m’n tassie vast als ik met de kinderen rond zwier. Van Aafke mag ik niet gillen. Ik doe mijn best als we flink door elkaar worden geschud. Voor Aafke kan het niet wild genoeg. Wiebe en ik komen tot de conclusie dat de achtbaan Magic Mountain echt K@&# is. Die gaat iets te schokkerig en je wordt alle kanten op geslingerd in het karretje en dat voelen we in onze nekken. Maar zelfs dat kan Aafke niet deren. Haar eerste over de kop kan niet meer stuk. Wiebe probeert zijn geluk nog even op een stier en na een megagrote barb de papa (suikerspin) sluiten we de dag af.

Zo blij op de kermis

Donderdag
We beginnen de dag rustig. Aafke heeft vrienden gemaakt en is niet weg te slaan uit het zwembad. Wij lezen ondertussen boeken en Wiebe heeft Yahtzee ontdekt. Ik wilde eigen Qwicks uitroepen tot het spelletje van deze vakantie maar door Wiebe komt Yahtzee dus wel op de tweede plaats.


In de middag is het weer tijd om iets te ondernemen. We bezoeken Roque Brune een middeleeuws stadje dat in de middagen een beetje slaperig oogt. Maar wel erg fotogeniek. 



En gelukkig is er een piepklein ijssalonnetje open. De kinderen trakteren hier van hun laatste vakantieeuro’s. Daarna rijden we door naar een soort van Brocante loods. Het lukt op internet maar niet om brocantes te vinden. En ook rondrijdend komen we niets tegen. Alleen deze dus. Er staan wat mooie kasten en oude kisten maar het kleine grut valt tegen. Geen blauwe borden of mooie kommetjes en helaas dit jaar ook geen Suze glazen. 

Reacties

Populaire posts