de markten

​Volgens het boekje is er vrijdag markt in Auray. Althans in het ene boekje wel en in de andere folder niet.  Gokken we het er op?! Nee, we kiezen voor de markt in Arradon. Die staat in beide brochures dus dat kan niet missen. We komen in een lief klein dorpje met een lief klein marktje. Niet helemaal de Franse markt waar we op hoopten. Wel scoor ik hier de eerste lekkere Coeur de Boeuf tomaten. Op de terug weg nog even langs een supermarkt en dan maar lekker chillen op de camping en naar het circus.


Is het een Frans dingetje? Die rondreizende kleine circussen met een show van likmevessie? Als ik met Suze en Aafke anderhalf uur in een snikhete tent zit vraag ik me af of er ook een Franse versie van Marktplaats voor circussen bestaat met rubrieken als… tenten en accessoires en alles voor de goochelact of hoelahoops en kegels?! Enfin, het was een gezellige familieaangelegenheid inclusief de kinderen, honden en een parkiet op een laddertje. 

Op zaterdag gaan we in de herkansing. Dubbelchecken maar er is echt een brocante markt in Trinité sur Mer. Wederom erg bescheiden in omvang en dus een beetje een teleurstelling. Eén van de brocantedoelen zijn glazen met Suze’s naam er op. Maar geen geluk dus. We eten gezellig aan de boulevard en komen nog wat Bretonse strepen in de haven waar schitterende zeilschepen, onderdeel van een regatta liggen. 

We eten in het restaurant op de camping en op zaterdag is het zwembad langer open en kan er tot 22.00 gezwommen worden. Wiebe heeft een gezellige groep gevonden en is iedere avond druk met voetballen en gezelligheid. 

Reacties

Populaire posts