Seaworld

Vandaag hebben we het enige pretpark voor deze vakantie op onze agenda staan. Ook een beetje ter compensatie van alle National Parks en natuurschoon die nog gaan komen. We kunnen kiezen tussen Legoland of Seaworld. Allebei is in de buurt. Na het succes van de whalewatching boottocht lijkt de keuze makkelijk. Legoland kunnen we ook nog doen als we weer in Nederland wonen. Vanaf de entree spreekt Seaworld ons aan. We zijn er om 10.00 en checken via onze digitale toegangskaartjes is. Alles is strak geregeld.
We hebben als eerste om 11.00 de show met de Orca's gepland staan. Orca's worden in het Engels trouwens Killer Whales genoemd. Klinkt iets minder vriendelijk. Gelukkig is het (nog) niet druk.  Als we ruim op tijd klaar zitten op de tribunes is er gelukkig een soort voorprogramma en nog even tijd on iedereen goed in te smeren. Het weer is top. We komen onderweg naar deze show een bordje tegen. "Diner met Shamu" dat betekent eten aan de rand van het Orcabassin. Shamu is er trouwens niet meer maar wordt nog geëerd.  Bas belt en boekt voor ons een tafeltje.
De Orca show is leuk en de dolfijnenshow nog leuker. De zeeleeuwenshow is grappig en de Cirque du Mer heel knap.
De kabelbaan, de pinguïns, de haaien en de ijsbeer.... Het is allemaal erg gaaf om te zien. Het park is schitterend aangelegd en de drukte valt ons erg mee. De meeste "rides" (attracties) slaan we over. Alleen de "Sesamestreet" speeltuin gebruiken we als pauze om even bij te komen. De kinderen mochten hier hun vakantie souvenir uitzoeken. Wiebe heeft een walvistand aan een touwtje. Suze een pluche grijze dolfijn en Aafke kiest de plastic miniatuur walvissen familie. En als klap op de vuurpijl is dan om zes uur ons diner aan het basin van de Killerwhales. Er is een uitgebreid buffet en ondertussen krijgen we uitleg over de dieren en doen er drie een aantal kunsten voor ons.
Na afloop mogen we ook nog vragen stellen. Wist je dat vrouwtjes de dienst uit maken in de kudde? En dat er geen botten zitten in de rugvin en dat ie daarom bij sommigen krom kan gaan staan? Wist je dat de oudste Orca in San Diego 51 jaar is? En dat dat heul oud is? Wij wisten het niet. En we zullen het niet snel meer vergeten. Want vandaag was onvergetelijk!

Reacties

Populaire posts