Twee koffie alstublieft

Deze donderdag beginnen we relaxed. Opstaan, inpakken en ontbijten. Het is voor ons al een aardige routine. Tot nu toe zijn we één paar sneakers van Wiebe kwijt en is het luchtbed van Aafke lek. Verder hebben we alles wat we misten weer terug gevonden. 
Na het ontbijt rijden we langs de Starbucks, ook een vast onderdeel van de dagelijkse routine. Dit keer hebben we een surprise. Bas neemt de drive thru. Om vervolgens bij een hamburgertent koffie te bestellen. Hihi. Het meisje van de Starbucks vertelt Bas later dat dat wel vaker gebeurt en dat het bordje niet groen-wit is. Dus niet van Starbucks. Wij hebben vooral pret als we met onze cappo's weg rijden. Daar kunnen we wel wat mee, rond Sinterklaas.
We hebben nog een stukje woestijn voor de boeg maar gelukkig een onbekend stukje. Bij het vliegveld Mojave bekijken we vanuit de verte een parkeerplaats voor passagiersvliegtuigen.
Deze ouwe jongen staat iets dichterbij. Verder zien we een heeeel groot windpark. En gisteren zagen we al een utramodern thermal solar project (in Primm Valley). Mede mogelijk gemaakt door Google. Dat doen ze dan wel weer goed, die Amerikanen. 
In Bakersfield lunchen we bij Jack in the box. Fastfood aan de kant van de snelweg. Hij staat nog op ons test lijstje want we vinden de naam intrigerend. "Whats with the box?"  Nou niets dus. Het is gewoon een soort McDo alleen een iets ander menu en zo'n gave sodamachine met 100 smaken. Maar dat is niet genoeg, deze keten haalt de tiplijst niet. Na Bakersfield verandert het landschap en krijgen we fruit- en citrusbomen, druiven, noten en olijven. Tussen deze uitgestrekte gaarden in is het kurkdroog. De beregening lijkt me nog een kostbaar gedoe met de waterschaarste die er hier heerst. 
Het landschap wordt weer heuvelachtiger als we dichterbij onze eindbestemming komen: Het Sequoia National Park. We hebben weer een mooi hotelletje in het plaatsje Three Rivers en gaan op zoek naar een plek voor ons avond eten. Ergens aan de rivier schijnt wel iets leuks te zitten, zo vertelt de man achter de receptie. Of we uiteindelijk op de bedoelde plek belanden weten we niet maar we vinden het top. Aan de buitenkant ziet het er niet uit en ook de eerste indruk is oubollig. Maar ze hebben een uitgebreide kaart met lekkere gerechten en... We eten buiten op een dek met uitzicht op een geweldige rivier (the Kaweah river) met jonge eenden en ganzen in de ondergaande zon. Wauw. The Gateway! Die haalt ons tiplijstje dus wel.
En ook nog een mooie brug, the Pumpkin Hollow Bridge uit 1922. 

De kinderen en Bas koelen nog even af in het zwembad en ik app met m'n zus die de laatste dag van de Nijmeegse loopt met dichtgeplakte voeten vanwege de blaren. De bikkel. 

De komende twee dagen hebben we slecht of geen bereik. Geen bericht is goed bericht want we bekijken dan de Sequoia's en Yosemite. Op jacht naar de volgende junior Ranger badges. 

Reacties

Populaire posts