Zomer in Parijs

De zomer is begonnen. Blote voeten in de schoenen of slippers. We hebben gisteren met Anke en Ayso het barbecueseizoen geopend. Geproost met een glaasje Pimms.




Ondertussen zijn wij met de Buhks naar Parijs geweest. Weer leuk, deze stad verveelt nooit! Grootste ontdekking de Promenade Plantée. Een stadspark op een oud spoor viaduct. In de bogen onder het viaduct zitten galerieën en creatieve bedrijven waaronder een mooie handwerkzaak. En dat vind ik dan weer leuk. Maar ook bovenop in dat bijzondere aangelegde park is het heel mooi. Speciaal in deze tijd van het jaar. Eind mei en begin juni, dan bloeien de rozen.
Verder hadden we zelfs iets vooruit gepland deze keer. We hadden een tafeltje gereserveerd in het restaurant “Le train blue”  Een belevenis. Een restaurant uit 1910 in het Gare de Lyon. Een bijzondere leuk avond. Een beetje impulsief wilden we ook graag eten bij Bofinger. Maar dat lukt niet op de bonnefooi. Dus volgend jaar gaan we ook die van te voren reserveren.


Verder hebben we het op ons genomen om op zoek te gaan naar de lekkerste macarons en taartjes. Omdat we ze nog niet allemaal hebben geproefd nog geen uitslag. Maar mocht u ooit langs een winkel van Laduree of Pierre Hermé lopen, dan durven we die met een gerust hart aan te bevelen. Maar ook ons eigen bakkertje voor de ontbijtcroissantjes heeft buitengewoon lekkere taartjes. Dus onze tip is vooral veel proberen en proeven.
En zo genieten wij in Parijs en vliegt de tijd terwijl onze kinderen genieten van Opa en Oma in Huizen.



En dan is bij thuiskomst het weer om geslagen. Lekker hoor. Zo wordt een gewone week toch een beetje vakantie. Water is het favoriete tijdverdrijf. Op dinsdag ga ik met de kinderen naar een “strandje” aan het Gooimeer. Grootste voordeel het water is kniediep en dat geeft veel pret. Maar ook het badje in de tuin biedt uitkomst. Ook Aafke poedelt lekker mee.
De gekochte kleren uit Parijs en New York worden nu ook eindelijk volop gedragen. Wiebe wil alleen zijn slippers niet aan en geen crocs…. Hij pakt zelf zijn sokken en zijn mickeymouse schoenen van de  Carrefour. Dus met dit warme weer loopt hij in korte broek maar wel met sokken rond. Suze daarentegen kan het niet luchtig genoeg.

Aafke heeft iets nieuws. Sinds vandaag kan ze staan. Dat doet ze alleen nog maar in haar eigen bed. Eén maar…. Ze kan nog niet zelf gaan zitten. Dus huilen, alleen daar reageer ik niet gelijk op. Maar als het wel heel hartverscheurend word, ga ik toch maar even kijken. Daar staat ze een beetje wanhopig en kletsnat van het zweet. Wiebe heeft het Aafke al uitgelegd. Gewoon door je knieën en gaan zitten. Aafke luistert nog niet echt naar haar grote broer. Ik ben benieuwd hoe lang deze fase duurt.

En nog het laatste dingetje…. Op de warmste dag deze week, de woensdag, doen Eveline en ik een kookworkshop in Hilversum bij Oldenhof. Echt een avondje zweten, niet omdat hetmoeilijk is of zo… maar het is op zolder, zonder airco. Vandaar dus dat we peentjes zweten. We waren maar met vier cursisten en weten nu alles van espumas. En die zijn heeeel lekker erg leuk om te maken.  Kortom een lekkere en leerzame workshop! Enwe weten nu ook hoe je chlorofyl kan maken om je aardappelpuree een bijzondere smaak te  geven. A la Jonnie kunnen we met recht zeggen!

Reacties

Populaire posts