Rustig an

We doen een dagje rustig an vandaag. We hebben gisteravond ontdekt dat Pismo Beach niet heel bijzonder is qua restaurants ed. En dat is jammer want ons onderkomen is echt super. Was dan ook een super deal via Hotels.com. Soms heeft last minute boeken ook z'n voordeel. Enfin, voor het eten moeten we dus we iets verzinnen vandaag. De ochtend shoppen we in de nabij gelegen outlet. Valt een beetje tegen qua grootte maar wij kunnen er gelukkig goed slagen... Sneakers voor Wiebe en Suze, badpak voor Suze en polos voor Bas. Vooruit, voor Aafke drie pinkie (roze) onderbroeken. Na een Starbucks cappo rijden we door het droge landschap afgewisseld met opvallend groene druivenstruiken van het Paso Roble gebied, naar San Luis Obispo. Het wijnproeven stellen we uit tot het einde van onze vakantie. Dan willen we naar Nappa Valley. SLO is een mooi en goed onderhouden dorpje met een leuke hoofdstraat. Gek, ik herken niets meer van twintig jaar geleden. We vinden een gezellig restaurantje met terras buiten aan een kreek. We kijken uit op een oud gebouw uit 1772. Zo oud zie ze niet vaak. Haha, dat klopt dus ook. Het is een van de oudste kloosters gesticht door de Spanjaarden die via Mexico zich in Californië settleden. We kijken uit op de hoofd attractie van het dorp. 
De hele Spans Mexicaanse geschiedenis maakt op mij minder indruk dan de Engelse en Franse invloeden die we vorig jaar in Virginia en South Carolina tegen kwamen. Hier zijn wij met de kinderen meer onder de indruk van de zee en de natuur erom heen. Vanaf t strand zien we nog steeds af en toe de water wolkjes van de walvissen. Het stikt van de bruine pelikanen die in formatie voorbij vliegen en we vinden de echte "sand dollars" op het strand. 
Het strand is verder een beetje vies. Eind van de middag zijn we klaar voor een uurtje strandpret. Maar er ligt veel wier en andere troep op het strand. We tellen al gauw drie dode vogels. Na even de voeten geweekt te hebben in de branding duiken we snel in het zwembad van ons hotel.
Ons avondeten is eenvoudig na de uitgebreide lunch: picknick op onze hotelkamer met Subwaybroodjes, worteltjes en ijsjes toe. Morgen wordt een reisdag. Onze volgende bestemming ligt onder Los Angeles.

Reacties

Populaire posts