Flower power

Weer geen uitslaapochtend. Nu zijn de kinderen vanaf vij uur wakker. We weten het te rekken met de aanwezige multimedia apparaten. Uiteindelijk zwemt Bas om acht uur met ze in het zwembad als ik de tassen inpak. Daarna een Ihop ontbijtje en hop naar Union square voor een Tour in de Magic Bus. Wauw wat een feest. Hippie Tour in hippie bus met hippie gids. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we deze Tour helemaal niet van plan waren te doen, maar we zijn veel te laat met kaartjes kopen voor Alcatraz. En die zitten bij deze Tour in. Maar die Tour is dus echt fantastisch. En dus zingen wij nu....
If you're going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you're going to San Francisco
You're gonna meet some gentle people there.

Tussen de bustour en Alcatraz zit ongeveer drie uur die we moeten zien te overbruggen. Na twee korte nachtjes is het grut echt gaar. Dus duiken we de bios in voor de nieuwe Minion film. Blijer hadden we ze niet kunnen maken. En als we het theater uitlopen breekt ook de zon door. In hippie termen: de stad lacht naar ons en wij lachen terug. Met de taxi komen we precies op tijd ik de boot naar Alcatraz. We genieten van een mooi boottochtje met schitterend zicht op de stad en op de bruggen. Drie kwartier audiotour door het gevangenis is indrukwekkend. Slechts dertig jaar was het een gevangenis maar legendarisch zijn de verhalen. De kinderen zijn ook onder de indruk. Suze luistert aandachtig naar de audiotour en vraagt mij het hemd van mijn lijf. Helaas geen foto's. Althans niet op m'n telefoon en dus niet op de blog. 

Rond zes uur zijn we terug op de kade. De vermoeidheid slaat nu ongenadig toe. We eten pizza en pasta en spotten nog een verdwaalde zeehond in het water. Nu snel in de auto naar onze volgende bestemming: Pacific Grove vlak bij Monterey. We hadden gehoopt nog iets meer tijd te hebben om door Silicon Valley te rijden. Als de kinderen bij de afslag Palo Alto slapen kunnen we het niet laten, met de invallende schemering bekijken we het walhalla op technologie gebied. Onder het genot van een Starbucks koffietje. 

Nog even een complimentje voor Aafke. Ze is opvallend coöperatief voor een grietje met een eigenwijs willetje en ze stapt dapper mee met de kortste beentjes. De buggy is thuis gebleven want Aafke wordt morgen vier!

Km stand: eindbestemming nog niet bereikt dus die volgt morgen. 
Weer: bewolkt met later een fijn zonnetje.  

Reacties

Populaire posts