Bultruggen en zee olifanten

Het was een leuke en lange dag. Daarom een kort verslag met veel foto's. 
We beginnen de dag om 10.00 met "whale watching" een boottocht van drie uur. Op de boot komen we Nederlanders tegen die in Bosch en Duin wonen. Bijna Bilthoven. Kan ik mooi vragen naar oppasmeisjes. Tussen het uitwisselen van tips over Bilthoven zien we ook nog echte walvissen: Bultruggen!! En een vliegende vis, grote gele kwallen, zeehonden, en een zee otter. Wiebe claimt ook een blauwe walvis te hebben gezien maar hij is de enige. 
Na de boottocht pakken we de beroemdste kustweg ter wereld. Highway one. Schitterend! Het leidt alleen tot misselijkheid bij Suze maar als die een stukje voorin mag, gaat dat ook al weer beter. Bas geniet van de mooie route en de mooie auto's. De Ford Mustang cabrio blijkt wel DE auto om de route mee te rijden. Waarschijnlijk zit bij begin en eind een grote verhuur want we zien er wel heel veel. 
Wat we ook zien is een strand met zee olifanten. Erg bijzonder om ze zo in het "wild" te zien en wat zijn ze lelijk! We lezen ergens dat zo lui als ze op het strand zijn, zo actief zijn ze in de zee. Ze kunnen ongelofelijk diep duiken en halen zo de vis uit een laag waar de walvissen en zeehonden niet komen. Bijna niet voor te stellen als je deze logge beesten zo ziet liggen. De One rijdt niet zo snel als we denken dus pas rond zeven uur checken we in in ons fantastische hotel met beach view en aparte slaapkamer voor ons! Een leuk restaurantje was iets lastiger vandaar dat het een latertje werd. Maar inmiddels is de rust neer gedaald. Morgen uitslapen!?
Wiebe met z'n kaart met zeedieren
Links of rechts: that's the question

Weer: perfect
Kilometers: eindstand vergeten op te schrijven. 

Reacties

Populaire posts