Zand tussen je tenen

Eindelijk een goede nachtrust en op een normale tijd wakker. Rond zeven uur kwam ons nageslacht weer tot leven. Daar doen we het voor deze vakantie, alhoewel acht uur mij nog liever is. Maar dat is misschien te veel gevraagd als je met z'n vijven op een hotelkamer slaapt. We zijn gisteravond in het donker aangekomen bij een zeer net motel "Deerheaven Inn" en om negen uur kunnen we een ontbijtje krijgen naast de receptie. Alles is vrij simpel maar prima verzorgd. Na het ontbijt rijden we de 17 Miles Road. Een toeristische route langs de schitterende kust van de Monterey Peninsula (vind ik een mooi Engels woord, het betekent schiereiland) en één van de beroemdste golfvelden van Amerika bij Pebble beach.
We zien zeehonden op de rotsen zonnebaden. Ook herten zijn hier niet moeilijk te spotten. En dit schijnt ook het gebied te zijn waar de speciale monarch vlinders komen, maar daar is het helaas nu de tijd niet voor. 
De route brengt ons in Carmel, precies rond lunchtijd. Voor mij al een bekende plek. En nog steeds een schitterend mooi dorp met allerlei leuke kleine winkeltjes, lekkere restaurantjes en mooie tuinen. Heel erg on-Amerikaans maar ook niet te vergelijken met iets anders. De bekende ketens zijn naar de rand van het dorp verbannen en dat maakt het nog leuker. We eten bij een Frans eettentje "la bicyclette" kaas en paté met een glaasje rosé.
Na ons bezoek aan Carmel vervolgen we onze 17 Miles. En dan gaan hup de badpakken en zwembroeken aan. Beloofd is beloofd dus naar het strand. Enige probleem is dat het merendeel van de kust uit rotsen bestaat. En bij het kleine stukje strand is geen parkeerplek. We besluiten de kust verder af te rijden naar het noorden, richting Monterey. En uiteindelijk komen we bij een mooi stuk strand uit waar de kinderen met Bas een uurtje spelen met de golven. En dat zijn flinke joekels. De stroming is sterk dus zwemmen is echt out of the question. Maar rennen in de branding is ook al dikke pret.
We moeten even terug naar ons motel om alle zandkorrels uit haar en huidplooien te verwijderen en keren daarna terug naar het oude centrum van Monterey voor ons avondeten. All met al een relaxte dag met veel zon en een lekker zeewindje. 

Kilometers: 17 Miles en nog een beetje
Weer: zonnig! 

Reacties

Populaire posts