De sterren liggen op straat

Zoals gezegd is vandaag een reisdag. We missen een nauwkeurige navigatie die naast de route de tijd kan inschatten. We rijden met Google Maps en dat gaat op zich erg voorspoedig, alleen vinden wij Google soms wat optimistisch over de reistijden. Maar goed, we hebben vakantie dus wat zal het ook. Als we LA bereiken duiken we de file in en dat terwijl we toch op een vijfbaans weg rijden.
Op mijn telefoon dokter ik snel een alternatieve route uit via de bergen en de Coldwatercreek Canyon Drive rijden we zo Berverly Hills in. Ik heb geprobeerd aan de kinderen uit te leggen wat Hollywood is en wie dan die beroemde mensen zijn. Het maakt weinig indruk. Ze gaan helemaal op in de Big Hero6 film. Maar wij kijken onze ogen uit. Wat een huizen en wat een auto's. We rijden tussen de toerbusjes die langs de huizen van de sterren rijden dus we zitten goed.
Via Sunset Boulevard en nog meer mooie huizen en nog meer patser auto's komen we aan bij de Hollywood boulevard en de Walk of Fame. En daar liggen de sterren gewoon op de stoep. Het is al half drie dus we besluiten eerst uitgebreid te lunchen. Vlak bij het beroemde DolbyTheater waar de Oscars worden uitgereikt. Sushi voor Bas, Wiebe en voor mij. Noodles en steamed veggies voor Suze en Aafke. Aafke heeft zich trouwens deze vakantie ontpopt tot een lastige eter. Laat alle maaltijden staan tenzij ze echt honger heeft of als het pizza is en verder snoept ze vooral mee. Zo ook vandaag. De noodles worden gedecideerd weg geschoven. Ondertussen zitten wij aan de heerlijke sushirolls.
De boulevard is leuk om gezien te hebben maar het is er ook druk en iedereen is op zoek naar die ene ster en wil dan met de hele familie op de foto. Wij ook.  Kortom leuk om gezien te hebben maar na een half uurtje is het ook wel weer mooi geweest.
Dat was LA voor ons. Had misschien nog wel een dagje gekund maar wij hebben een date met een resort. We hebben drie dagen op een "Welk resort" geboekt tussen LA en San Diego. Maar de stad uit is nog niet zo makkelijk althans het is vooral druk. Heel druk. Veel beton en veel fly-overs maar we rijden stapvoets. Op de foto's zie je trouwens de stukken waar we wel door kunnen rijden want die waren er gelukkig ook. 
Een plaspauze doen we bij Target en daar kopen we gelijk broodjes en pindakaas: onze avond maaltijd. Rond half negen checken we in. Het blijkt een klein dorp met acht zwembaden, theater, winkels, restaurants, allerlei sportfaciliteiten en uiteraard met golfterrein. Het is even zoeken in het donker maar we worden geholpen door een vriendelijk medewerkers die ons aan onze rijstijl al kan zien dat we er geen bal van snappen. Onze "kamer" is een appartement met twee slaapkamers en twee badkamers, keuken, woonkamer etc. "Het mooiste hotel ooit" vindt Suze. De kids zijn doodmoe. Met moeite worden de broodjes pindakaas, appels en komkommer verorberd. Behalve Aaf die schuift het broodje aan de kant en eet alleen maar appel. En dan daalt de rust over ons huisje voor de komende drie nachten. 

Reacties

Populaire posts