Mega mijlpaal

We hebben meerdere mijlpalen....
Nummer 1: Wiebe gaat naar de Elementary School. Op vier september is het zo ver! De eerste twee weken zijn het maar halve dagen, dus voordat hij ook maar kan bedenken dat hij iemand mist, sta ik alweer bij de deur om m op te halen.
De week voor school begint hij opeens een beetje zenuwachtig te worden. Maar een lief gedichtje van de juf met sterren confetti voor onder z'n kussen om lekker te slapen helpt wonderwel.

Ook Suze is op de eerste schooldag zenuwachtig. Haar beste vriendinnetje zit bij haar in de klas maar omdat ieder jaar de drie groepen opnieuw gehusseld en verdeeld worden weten we niet wie er nog meer in haar klas zal zitten. Gelukkig kent ze na twee jaar de meeste kinderen. Wennen duurt voor haar maar 1 dag. Inmiddels zit ze al weer volop in het ritme.

En ook Wiebe heeft zn draai al gevonden. Hij wil wel graag naar gymles en vraagt aan mij hoe hij dat aan de juf moet vragen. Op dit soort momenten moet ik m nog even helpen met vertalen. Suze verbetert mij dan weer. Niet "gymnastics" maar gewoon "gym". En ook kan Wiebe niet wachten tot hij mag lunchen op school. Verder had hij gehoopt om Suze vaker te zien maar lunchen gaat in blokken dus dat zit er niet in. Helaas.
Wiebe wil graag zn nieuwe rugzak laten zien! Met naam.
Tweede mijlpaal is een dochter van al weer acht jaar. Suze wordt al een aardige een grote griet. Ze krijgt van ons de laatste stukje voor haar zelf gespaarde iPod en is zooo blij. Het is de leukste verjaardag ooit, zegt ze. Ook de taart en de andere kadootjes dragen bij aan de feestvreugde. Als traktatie op school Nederlandse en Amerikaanse bakken we appelflappen. In plaats van de standaard cupcakes.

Maar de grootste mijlpaal....
Is Aafke uit de luiers. Het luiertijdperk is ten einde. Joehoe! Waar het bij Suze en Wiebe als bijna vanzelf ging is het met Aafke nog best een wilsstrijd. Maar na ruim een week, koude douches en uren op het potje, lijkt ze het toch te snappen. En nu gaat ze zelfs al zelf naar de grote wc. Want tja... dit is een meisje van zelluf doen!
Aafke kan multitasken. Let ook op haar rugzakje

Reacties

Populaire posts