Rompslomp

Pffff. Even stoom afblazen. We verhuizen super de luxe. Echt. De werkgever zorgt goed voor ons. Bijna alles wordt voor ons geregeld. Volgende week komt het verhuisbedrijf en die pakt alles in. We hebben senior relocation specialist en een 'pet' relocation agent voor Lucky. Toch blijft er nog genoeg over om je af en toe boven op de kast te krijgen. Zo mist er een papiertje voor één van de auto's die we mee terug willen nemen. Bas dacht dat hij het kwijt en heeft eerst het huis op z'n kop gezet. Maar na het blijkt hebben we het nooit gekregen. De DMV (Amerikaanse equivalent van de RDW) meldt ons een verschil in km stand tussen de afmelding van de dealer en de aanmelding van Bas. Een typfoutje. Een heel vervelend typfoutje. Eentje die waarschijnlijk niet in tien dagen is opgelost. Het lijkt een onmogelijke opgave maar we gaan het proberen. Bas heeft vandaag een brief moeten sturen die bij de bank 'notorised' moet worden (officieel/notarieel/bestempeld). Daarna met expres post naar Albany onze State capital. 
En dan Lucky. Die willen we graag een paar dagen vooruit sturen. Ook weer een heel gedoe.... een chip en een rabies vaccinatie..... een medisch onderzoek binnen een bepaalde temijn voor vertrek en dat dan allemaal weer USDA approved. 
De 'airline approved' reisbench die we voor Lucky hebben blijkt van het verkeerde formaat. Inmiddels hebben we de goede binnen. Die lijkt meer op een hotelkamer. Maar natuurlijk niets dan het beste voor het mormel. 
Ondertussen heeft Optimum ons bellen naar het buitenland al afgesloten. Terwijl we toch echt hebben opgezegd per 16 augustus. 
Als Bas uiteindelijk toch belt met Nederland, XS4LL, krijgen we een vriendelijke casemanager aan de telefoon. Eentje die alles voor ons gaat regelen. Een verademing. 
Nu eerst even afwassen want onze afwasmachine heeft sinds onze thuiskomst ook de geest gegeven. 


PS
Ik voel me altijd een beetje schuldig na zo'n klaag verhaal. Het gaat natuurlijk hartstikke goed met ons. De zon schijnt en we genieten nog steeds volop van alle dingen die hier wel leuk zijn en alle lieve vrienden die ons uitnodigen voor barbecues zodat we niet hoeven te koken. Na de afwas zijn Bas en ik nu onderweg naar de stad. We hebben thuis oppas en we gaan Manhattan nog even gedag zeggen vanaf de Freedom Tower. 

Reacties

Populaire posts