Zwemmen en een ijsje

De dagen van de vakantie verlopen inmiddels volgens een vast stramien. Broodjes ophalen bij de receptie. Rustig an ontbijten en daarna even de kinderdagboeken bij werken. Onder het mom jong geleerd hebben we dit jaar voor elk kind een schrift. Daar mag in geschreven, gekleurd en geplakt worden.
Levert leuke quotes op. Zo weten we nu dat Wiebe het lavendel museum vooral vond stinken. 

Enfin, na het knippen en plakken gaan we de hort op om de omgeving te verkennen. Ik vind het hier schitterend en geniet van de typisch blauwe luiken op de huizen, de straten met knoestige bomen. Soort? Geen idee. 
En zo belanden we dus oa bij het lavendelmuseum. Dat blijkt trouwens niet meer dan een ruimte met wat oude destilleer installaties een voorlichtingsfilm en een uitgebreide winkel. Wel lekkere handcreme. 
Het stadje Arles is leuker. Een grote Franse markt met leuke mediterrane prullen en een mooi oud stadje met een Vincent van Gogh route. 

Op zondag pakken we het sportief aan met een kanotocht op het riviertje la Sorgue die langs onze camping stroomt. 
Ijs koud maar rustig stromend en dus prima te doen.
En vandaag stond het beroemde Romeinse aquaduct vlakbij Avignon op het programma. Het staat op de Unesco werelderfgoedlijst en de Fransen hadden er echt wat van gemaakt. Mooi aangelegde paden eromheen en een interactief museum erbij. Warm maar goed te doen. De film van Astrix en Obelix die we op de iPad hebben staan is opeens opvallend actueel maar blijft vooral erg grappig. 

En zoals het volgens de vakantieregels bij ons gaat, eten we iedere dag een ijsje. 

Wat er ook is bijgekomen op het programma... iedere dag zwemmen. Aan het einde van de middag, als we terug zijn van onze uitstapjes. Een groter plezier kan je onze kinderen niet doen. Twee vriendinnetjes zijn al snel gevonden: de zusjes Lotte en Suze, wat een toeval. Wiebe vermaakt zich met iedereen maar wil het liefste toch vissen.

En zo streven we zelfs op vakantie nog naar de drie R-en. 😉

Reacties

Populaire posts