niet stil gezeten.....

En wederom vliegt de tijd en hebben we niet stil gezeten. Terug gekomen van vakantie  vielen we met onze neus in de straatbarbecue. Schitterend weer helpt mee. En het is onwijs gezellig. We leren onze buren op de valreep van een andere kant kennen. Het is min of meer ons afscheid van de straat want twee weken later zullen we verhuizen.



Maar eerst nog het BUHKS ouder diner. Al ruim 10 jaar koken we met de BUHKS voor elkaar en we reizen natuurlijk jaarlijks, naar Parijs en naar soms ook naar Malaga. Hoog tijd om onze kookkunsten met onze ouders te delen. Eerder dit jaar hebben we al een keer proef gedraaid. En nu is dan ook de grote dag.... menukaartjes zijn gemaakt, servies is gehuurd en alles staat klaar. De locatie is Huizen. Het is de warmste dag van het jaar. Bloedheet. De warmte speelt de vader van Eveline parten. Hij is hartpatiënt en hij valt flauw. Het zekere voor het onzekere dus de ambulance komt voor een hartfilmpje. Omdat z'n hartslag toch erg laag is, gaat hij mee naar het ziekenhuis in Nieuwegein. Het diner gaat verder en ondanks dit voorval genieten we van zeven gangen. Van oosterse bouillon met eendeborst, tongrolletjes met hollandaise saus, lam, tot chocolade mousse en nog veel meer. Het was een culinair feestje met het beste gezelschap: onze ouders.



Dan is het tijd om de dozen te pakken en te verhuizen. De kinderen logeren eerst een paar dagen in Oldenzaal. Zij hebben het fijn bij opa en oma en wij hebben de rust om in te pakken en alles voor te bereiden.
Mijn ouders zijn er om te helpen met de laatste lootjes. Voor de tweede keer in een jaar pakt mijn vader de keuken in. We huren nu een huis drie straten verderop. Kinderen blijven op dezelfde school en peuterspeelzaal en het leven gaat al snel weer zijn gewone gangetje.


Veel tijd om bij te komen van de verhuizing hebben we ook niet (nodig). School begint voor Suze in groep 3. En haar verjaardag staat voor de deur. Maar voor het zover is hebben we ook nog een familiedag van de familie Kröner. De dag start met generatie van mijn vader op Paleis Soestdijk. Een lunch en een bezoek aan het Paleis staan op het programma maar vooral veel bijpraten. En in de namiddag verzamelen ook de achterneven en -nichten met aanhang en kinderen voor een barbecue en boottocht. Wederom schitterend weer en een bijzondere dag. Verbonden aan elkaar door onze (over)grootvader: opa Kröner.

En na het feest van Suze verjaardag is er nu even rust in de tent. School, zwemles, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. De weekenden voor elkaar, om nieuwe schoenen te kopen voor de kinderen en om vrienden te bezoeken.

Reacties

Populaire posts