42 kilometer en een beetje

Volbracht! Hij heeft t gehaald. Wat een dag en wat een feest.
Voor Bas begon de dag om half zeven. Voor ons iets later. Wij gingen om negen uur richting station. Zorgvuldig gepland op stap. Dat gold voor Bas die moet poeders, bagels en gelletjes vertrok, maar ook voor ons. Drie aanmoedigingspunten, geschatte doorkomsttijden metrostops, opgewaardeerde kaartjes, etc. De temperatuur is rond de 10 graden en de wind is fris
Op een verkeerd metrostation na gaat alles voorspoedig. We hebben ruim de tijd en stond op tijd bij het eerste aanmoedigingspunt. en daar kwam Bas opgewekt aanlopen. Een kusje voor iedereen namen we ,met z'n brillenkoker, in ontvangst. Dat zag er soepel uit. 
Op het tweede aanmoedingingspunt nemen we het plekje van Boukje over. Roel is eerder vertrokken en loopt harder. Ook hier weer een frisse Bas.
En dan door naar punt 3, daar waar de lopers Central Park in gaan. We zien veel mensen die wandelen maar Bas loopt zwaaiend voorbij. 
Het blijkt dan nog een hele toer om naar de andere kant van Central Park te komen. We moeten illegaal het parcours oversteken. Sorry! En het is koud geworden. De zon zakt en een windje steekt op. Het is een lange dag en de kinderen hebben het goed vol gehouden. Aafke zit de hele dag bij Kor in de rugzak. Ik heb een déjà vu met 6 jaar geleden toen Anke de marathon liep en Suze in de rugzak bij Bas zat. Inmiddels krijgen we veel berichtjes uit Nederland. Veel mensen hebben meegeleefd via de app waarop Bas zijn tussentijden te zien waren.

En ik ben blij dat deze mijlpaal gehaald is.  Check! En nu graag gewoon weer af en toe een klein stukje rennen maar geen trainingen meer van 3 uur of meer. 

Reacties

Populaire posts