visite, visite, een huis vol.....

Er moet tenminste nog 1 blogupdate uit voor het nieuwe jaar. De afgelopen tijd is wederom voorbij gevlogen en er is dus genoeg om over te schrijven.

Na het vertrek van Bas n ouders, staat het volgende bezoek alweer bijna voor de deur. Vijf vriendinnen uit Nederland komen een lang weekend. Van te voren hebben we al een strakke planning met to-do's inclusief reserveringen gemaakt. We openen het weekend met ons jaarlijkse kerstdiner, iets eerder maar daarom niet minder.

En dan gaan we vanaf zaterdag naar Manhattan. Bas neemt thuis de honneurs waar, inclusief birthdayparties and playdates. We vermaken ons prima winkelend, lopend en fietsend door NY.
Dat fietsen is echt super. Ondanks dat het berekoud is, stapten we op in Brooklyn. Via de Brooklynbridge hebben we gaaf uitzicht op Manhattan en via Chinatown fietsen we weer terug om nog een stukje van het hippe Brooklyn mee te pakken. Daarna hebben we opgewarmd bij Eataly en daar heerlijk gegeten. Avondje film, (slechte) comedy en de nagelstudio stonden ook op het lijstje evenals Chelsea Market, High Line, Central Park, Fifth avenue en Macy's. Bomvol programma en het is ouderwets gezellig.

En als de bedden zijn afgehaald, kan ze ze al wee opmaken voor mijn zus uit Australië. Samen met haar oudste dochter komen ze ruim een week naar ons. Ze pikken onze Sinterklaasavond mee die we dit jaar om agenda technische redenen later vieren dan gepland. Of te wel Bas moest werken.
Met zelfgemaakt marsepein, warme chocolademelk, gedichtjes en een royale berg kadootjes is het in Harrison toch een echte Sinterklaasavond.
Met Chris hebben we ook weer heerlijke dagen, shoppend en op ontdekkingstocht door NY. De winter treed in en de eerste echte sneeuw valt. Het kerstgevoel slaat toe. Één onderdeel van ons leuke programma komt nog in een apart stukje aan de orde.
Verder hebben we nog een leuke dag in Central Park op de Wollman Rink en bij de pinguïns en zeehonden in de Zoo.

En dan sluiten we ons gastenseizoen 2013 af. We pakken onze koffers en kerstkadootjes in en vertrekken naar onze geboortegrond. We laten de sneeuw achter om bij onze familie te zijn.

Reacties

Populaire posts