De eerste dag

Onze vakantie is begonnen. En ik zet graag een goede familie traditie voort. Mijn vader hield en houdt trouwens nog steeds, dagboeken bij van de vakanties. Heel af en toe komt er eentje met een verhuizing of een familiebijeenkomst ter tafel en worden soms vergeten anekdotes weer tot leven gebracht. Voor mij geen papieren dagboek maar deze blog. En waarschijnlijk ook niet zulke uitgebreide verhalen als mijn vader schrijft maar genoeg om onze herinneringen levend te houden, voor later als Aafke (en wij allemaal) alles al weer lang vergeten is. En zo reizen de lezers van deze blog ook een beetje met ons mee.

Zondag 3 augustus
Vertrek: Harrison, new York, 11.45
Aankomst: Newark, Delaware, 17.15
Staten van Amerika: New York, New Jersey, Pennsylvania en Delaware

We zijn relaxed van start gegaan, alhoewel de kinderen natuurlijk niet konden wachten. Auto ingepakt, ontbijtje, laatste afwas gedaan en klaar voor vertrek. We rijden richting het Zuiden, onze snelweg is I95, die gaat van Boston naar Miami en brengt onze volgende week naar Disney World en de andere parken.

Aan het einde van onze route verlaten we de I95 want ons doel van vandaag is Longwood Gardens, net iets onder Philadelphia. Bekend om ondermeer z'n imposante boomhutten. Maar het weer zit niet mee. Als we rond 15.00 aankomen in de streek Brandywine, op de grens tussen Pennsylvania en Delaware, regent het. Via de VVV komen we uiteindelijk uit bij het museum voor Natural History. Leuk hoor de vlinders en de kevers en de dino's en de eieren maar morgen toch maar terug naar de tuinen.

Reacties

Populaire posts