Pedro

Dag 4:
Vertrek: 11.00 Scottsville, Virginia
Aankomst, 17.45, Dillon, South Carolina 
Amerikaanse staten: Virginia, North Carolina & South Carolina 

Vandaag is vooral een reisdag. Op papier vier en een half uur, maar met lunch en plaspauzes is t natuurlijk altijd langer. Rond elf uur laten we het mooie huisje in de bossen achter ons. We kiezen een binnendoor route en vermijden zo de I95 voor een groot deel van onze reis. De doorgaande kleinere wegen brengen ons in een groen maar verlaten landschap. Huizen lijken klein en vaak vervallen. Zelfs af en toe geen telefoonsignaal. Wat heeft dit land veel verschillende gezichten, zowel qua natuur als cultuur. Hoe verder we van New York weg zijn, hoe meer we dit ervaren.
Als eindbestemming hebben we een bekende pleisterplaats gevonden. Aan de I95, net over de grens bij North en South Carolina. Het heet dan ook "South of the border". Pedro heet ons welkom en het thema is dus ook Mexicaans, het is inclusief pretparkje, reptielen tentoonstelling etc. Is het grappige kitsch of vergane glorie...? Ik houd het op Amerikaanse folklore. In het te grote restaurant zijn drie tafeltjes bezet. De winkels met souvenirs lijken supermarkten met prullaria. Ach, na drie dagen natuur en historie waren we ook wel toe aan een beetje Mexicaanse tequ... kitsch. 
Voor ons is het de eerste nacht in een motel. De kinderen zijn inmiddels gewend aan het slapen op één kamer. Suze en Wiebe  liggen steeds samen in een queensize bed. Aafke ligt apart op een luchtbedje. Nu maar duimen dat ze ook nog een keer gaan uitslapen, want dat wil tot nu toe niet zo lukken.



Reacties

Populaire posts