Bucket list

We zijn er een weekendje tussen uit, met z'n tweeën. De kinderen blijven achter bij Kor en Jeanette. Suze is nog steeds niet blij met mensen die vertrekken. Ze maakt er een klein drama van. Gelukkig weten we dat dat meestal maar van korte duur is.
Sinds we weten dat we hier zouden gaan wonen, zijn we begonnen met een lijst van dingen die we graag willen doen/zien hier in Amerika. Een soort Bucketlist (zie de film the Bucketlist, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal). Varierend van DisneyWorld in Florida t/m het bezoeken van een museum in Philidelphia. Long Island staat ook op dat lijstje en kan er nu als eerste af.
The Mill House Inn, inclusief veranda
De navigatie staat ingesteld op East Hampton, een dorpje op het oostelijk deel van Long Island. En in een cabrio begint de vakantie als we van de oprit rijden. Ons Kevertje heeft er zin in en wij ook. Het eerste deel rijdt lekker door maar op het schiereiland wordt het drukker en drukker. De vakanties zijn begonnen en the Hamptons zijn de plek om dit te vieren. Het land van Ralph Lauren en van de grote villa's. De witte stranden en de oude laantjes. Alles als uit een film en het is dus ook niet voor niets dat hier veel films worden opgenomen. Idyllischer kan bijna niet.
de jachthaven van Sag Harbor met de hortensia's
We komen in de namiddag aan in onze B&B. Bas heeft alles geregeld. Dus ons onderkomen is een verrassing. En wat voor één. Als klap op de vuurpijl ook nog een upgrade naar een grotere kamer. We worden verwend, met onder andere een koekjesbuffet. Via de eigenaren eten we in een andere Inn iets verderop in de hoofdstraat. Het weer zit mee. Overdag is het zonnig. 's Avonds is het bewolkt maar het blijft droog. Op zaterdag doen we wat we het liefst doen. Toeren. Klapje los, petje op en rijden maar. Het liefst over de kleinste weggetjes. We hebben wat adresjes om te bezoeken. Het eerste is een farmersmarket in Sag Harbor. Het marktje is klein, maar de rest van het dorpje is leuk. We winkelen wat en besluiten dan om verder te rijden. We zien een leuke weg en komen uiteindelijk met het pontje op Shelter Island. Daar maken we een rondje. Nog meer schitterende villa's en mooie natuur.
In Dering Harbor lunchen we.
Wind door mn haren en zon op mn kop.
Overal waar we komen kijkt Bas z'n ogen uit naar de snelle/mooie auto's en ik geniet van de indrukwekkende villa's met dito tuinen. De hortensia's bloeien hier uitbundig. Dat doet het goed tegen de witte hekjes en de veranda's met schommelstoelen. Met de Ipad op schoot, bij gebrek aan een goede kaart toeren we naar het meest oostelijke puntje Montauk. Op het puntje staat natuurlijk een vuurtoren. Maar erachter hebben ze iets lelijks gebouwd. En er klinkt om de vijf tellen een soort misthoorn. Na wat foto's en een colaatje vertrekken we weer. Terug naar ons dorp.
Wij op het puntje van Long Island
De mooie vuurtoren van Montauk
Via de eigenaren krijgen we ons volgende restaurant tip. Daarna lopen we naar het kleine bioscoopje in de hoofdstraat voor een filmpje.
Zondag genieten we nog een keer van het heerlijke ontbijt. Eerst loopt Bas nog een rondje hard. Dat moet van zijn digitale coach. Bas neemt de "lobster fritata". Voor het eerst in zn leven dat hij ontbijt met kreeft. Het is voor mij iets te veel, ik houd het bij blueberry pancakes, scrambler eggs en bacon.
Het weer is vandaag iets minder. Geen regen gelukkig maar het lukt de zon niet om het wolkendek open te breken. Des al niet te min toeren we open terug naar huis. Via een wijngaard waar we wat proeven nemen we de kleine weggetjes langs de zuidkust. Het lukt niet meer op Fire Island te bezoeken. En ook kunnen we niet meer lang een paar grote landhuizen die voor het publiek open zijn. We kunnen Long Island dus nog niet helemaal van het lijstje schrappen. Er blijft nog te veel over.

Reacties

Populaire posts