Vakantie 2017

Het is weer zomer en we zijn weer op vakantie. Tijd om de digitale pen weer op te pakken en volgens de familie traditie een dagboek bij te houden. 

We vertrekken op maandag. Op vrijdagmiddag begint de vakantie en we vieren Aafkes verjaardag in etappes. Donderdag trakteren op school. Vrijdag met de Kröners in Friesland en zondag met de Jolinks in Bilthoven. We vertrekken relaxed, althans dat beloven we ons zelf maar ik ben daar toch niet goed in. Op maandagmorgen tikt de klok de uurtjes weg terwijl ik me druk maak om de laatste dingen. Bas doet nog één telefoontje voor z'n werk en de kinderen houden zich wijselijk gedeisd. Half twaalf rijden we weg maar moeten dan nog even de bandjes en de tank vullen... en dan is de vakantie begonnen. 
Grootste voordeel van onze vertrektijd is geen files... niets, noppes, nada. De kinderen vermaken zich met het luisterboek van Pietje Bell. Wij ook trouwens want het wordt voorgelezen door Willem Nijholt en dat is geweldig. 
Dan hebben we opeens regen tegen het einde van de middag. Huh?! Dat hadden we niet gedacht. We zijn in dubio. We wilden overnachten in Langres maar misschien toch maar doorrijden tot droog weer of toch een hotelletje?! Maar via allerlei Apps lijkt dat de regen de goede kant op trekt en dat het droog wordt. We komen op een troosteloze camping in Langres waar het prompt begint te regenen en onweren. Snel de tentjes op, luchtbedjes erin en tukken.
Om 8 uur zijn we wakker. Het is droog. Bijna net zo snel als we gisteren alles hadden uitgepakt, hebben we het nu weer ingepakt. Langs de plaatselijke bakker voor pain au chocolats en koffie en we tuffen vrolijk verder naar onze eindbestemming. 
Naast de luisterboeken komen ook de films Sing en Vaiana voorbij op de achterbank. We stoppen bij de beroemde parkeerplaats met de paddestoelen en hier begint zo'n beetje ook het mooie weer.
De laatste 40 minuten naar onze eindbestemming is "binnendoor" via de leuke Franse weggetjes langs de wijnvelden en lavendelvelden van de Ardèche. Franser wordt het niet. 
Onze camping blijkt daarentegen verrassend internationaal. Dat het goed voor elkaar was wisten we en dat blijkt ook bij aankomst. Mooie toiletgelegenheden en een goed restaurant. Iets te gelikt?! We gaan het zien. Over 2,5 week volgt het eindoordeel. Voor de eerste avond was het restaurant een prima uitkomst. De picknicktas voor onderweg was leeg en de Intermarchee moeten we nog aandoen. En terwijl we zitten te eten zoekt het animatieteam vrijwilligers voor de mister Ardechois verkiezingen. Wiebe staat te popelen om mee te doen en neemt t op tegen 3 volwassen kerels. En zo maakt de halve camping kennis met de dansende en zingende Wiebe die dan ook door het publiek wordt uitgeroepen tot de coolste man van de camping.
Hoera voor het animatieteam. Wiebe wil morgen weer. Wordt vervolgd. 

Reacties

Populaire posts