dag 1: zomervakantie 2022

​We zijn weer onderweg. We mogen weer op vakantie. Onze bestemming ligt in Bretagne. We hebben een mooie camping in het gebied Morbihan aan de kust. Die camping hebben we vanaf maandag. En ondanks dat onze bestemming niet ver is, kiezen we voor een overnachting halverwege. Bas boekt een hotel met familie appartement iets buiten het Van Gogh dorp Auvers sur Oise, een dorpje linksboven Parijs. De laatste woonplaats van Vincent Van Gogh. Hij heeft hier een paar hele beroemde schilderijen geschilderd en hij ligt hier ook begraven met zijn broer. De reis verloopt relaxt. We vertrekken rond 10.30 en komen om 16.30 aan. Broodjes ei en balletjes. Die horen erbij. Iets voor Parijs gaan we de snelweg af. Voor mij begint de vakantie dan pas echt. Langs de kleine Franse weggetjes en door de slaperige dorpjes.

Na het inchecken doen we een rondje sightseeing. Ook om half vijf is het nog steeds flink warm. Morgen wordt het nog warmer maar daarna gelukkig normalere temperaturen in Bretagne. Maar nu dus Auvers. Ik vind het altijd bijzonder wanneer je in de voetstappen van de geschiedenis loopt en op de plekken staat waar Vincent van Gogh stond. En het verhaal van de twee broers die naast elkaar liggen begraven, verbonden door de klimop is ook bijzonder.


We eten in een gezellig tentje met heerlijke burgers. Rond half negen ploffen we op onze hotelbank. Aafke moet, zoals vaker aan het begin van de vakantie, even wennen. Lucky en thuis worden dan hevig gemist. Wiebe en Suze hebben daar gelukkig geen last van. Die worden alleen een beetje gek van een vader die ze Franse woorden en uitdrukkingen probeert bij te brengen. 



Reacties

Populaire posts