Een regeldagje

Soms slaat het op een dag dat een baby even van slag is. Bij ons slaat het op een dag met afspraken en regeldingen. Eigenlijk zijn we continu dingetjes aan het regelen maar morgen is dus weer zo'n dagje.
In de ochtend een afspraak met de medisch adviseur van Heineken. Een puntje van aandacht is het inentingsprogramma van de kinderen. Voor de scholen in Amerika hebben ze nog wat extra inentingen nodig, onder andere tegen hepatitis B. Dat moeten we nu gaan regelen anders mogen ze straks niet eens starten.
En uit gesprekken van vandaag is gebleken dat we Wiebes paspoort moeten verlengen.
Dit is een leuke domino rijtje. Let op: om het huurcontract te tekenen, moeten onze visa geregeld zijn, om de visa te regelen mag Bas 10 dagen niet reizen. Dat is de duur van de aanvraag. Kerstvakantie is dus perfect. Maar alle paspoorten moeten geldig zijn voor de duur van het verblijf. Dus min 3 jaar. Dus morgen een spoedprocedure voor Wiebe's paspoort. Gelijk maar even mijn rijbewijs verlengen, alhoewel ik waarschijnlijk in Amerika opnieuw mijn rijbewijs moet halen. Just in case.
Morgen dus een volle dag maar dan kan ook de vakantie beginnen. Laatste schooldag van 2012. De tijd vliegt. We kunnen al bijna gaan aftellen. 

Ondertussen zijn de onderhandelingen met de verhuurder van t huis gestart. Het verschil lijkt niet onoverkomelijk. Hopelijk blijven wij de enige belangstellenden. No-pets-allowed is al van tafel. Dus de hond kan komen. Nu nog even op zoek naar een leuk modelletje.
Alles lijkt dus erg voorspoedig te gaan. Nu maar hopen dat alle dominosteentjes vallen, en in de juiste volgorde, de juiste kant op. Nog even duimen dus.

Tot slot nog even een leuke prietpraat van Wiebe. Eigenlijk meer eentje in de categorie versprekingen. Suze heeft op school het kerstdiner en eet dus pannenkoeken. Wiebe mag ook kiezen. Hij kiest koffertjes. Structureel het woord voor poffertjes. Ik probeer m te herprogrammeren. Pi pa poffertjes. En Wiebe loopt rond en zegt "pi pa koffertjes". Hmmm, hardnekkig deze. Misschien moeten we wat vaker poffertjes eten om te oefenen ;-)

Reacties

  1. Het is toch jammer dat niemand reageert op dit leuke blog. Ik heb alle verhalen met belangstelling gelezen, ook al zijn we al door jullie zelf bijgepraat. Het is een spannend avontuur. Ik denk dat we er allemaal heel erg van gaan genieten. Succes met al het geregel en gedoe. Tot woensdag.

    Jaap/ pappa

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts