Thuis

De zoektocht naar een nieuw thuis, zit er weer op. En het is fijn om weer echt thuis te zijn. Maar eerst natuurlijk nog even het laatste stukje van ons verblijf. Op vrijdag gaan Bas en ik weer terug naar Westchester om verder te zoeken naar een woning.
We worden opgepikt door onze makelaar op het station bij Bronxville. Er staan tenminste vijf huizen op ons lijstje vandaag. Het eerste is het dichtst bij Manhattan en dus de kortste reistijd. Dat spreekt ons erg aan. Op papier heeft het huis 3 slaapkamers maar soms heeft een huis extra (woon)kamers. Helaas dit huis niet, voor de rest was het een schattig huis(je) in een mooie buurt.
Door naar Pelham. Nu een huis met meer dan genoeg slaapkamers. Het is schitterend vooral de indeling boven. Beneden is het wel erg groot. Naast een joekel van een livingroom, heeft het huis een aparte dining room en een grote familyroom (daar wordt vaak televisie gekeken) en dan nog de royale keuken. Maar wel schitterend en met een mooie tuin in een leuke wijk. En dan zijn we alweer op weg naar huis nummer 3 in Harrison. Iets kleiner als huis nummer 2 en dat is toch gezelliger. Hier zien we ons zelf wel wonen. Deze is weer in de categorie: Niets meer aan doen, strik erom. Bas en ik zijn enthousiast. Toch maar even verder kijken. Er staat nog een huis in Harrison op ons lijstje en nog eentje in Rye. Het volgende huis gaan we niet eens binnen. Als we voor de deur staan is het al zo'n enorm groot huis met enorme pilaren aan weerskanten van de in gang. Te groot. Dat krijgen we nooit gevuld. Dat wordt nooit gezellig. Dus verder naar Rye. Dat is een huis met nauwelijks een tuin en met weinig sfeer. Eigenlijk weten we het wel. We willen graag huis nummer 3. Dus nog één keer terug om alles te bekijken.

Ons "droom"huis... zou het gaan lukken?!

Niet helemaal inpakken met een strik erom. Als we toch gaan kijken of we het kunnen huren, dan willen we graag overleggen of de muren geschilderd kunnen worden. Alles is middelgrijs geschilderd. Wel mooi maar niet helemaal passend bij onze meubels en onze stijl. Dus we geven onze makelaar de opdracht om de onderhandelingen in gang te zetten. Nu hopen dat de verhuurder het aan ons wil verhuren en dat het lukt om het contract snel rond te krijgen, maar dat is mede afhankelijk van de visumaanvraag. Dus allemaal duimen graag. Of fingers crossed, as they say.

Tot slot nog wat plaatjes uit New York. Een heerlijke stad.
Kerstversiering in de buurt van Rockefeller Center op 5th Avenue
kerstversiering in New York
Aan de rand van Centralpark
En dan weer thuis, bij de kinderen en daar waar de kerstboom brandt

Reacties

Populaire posts