Changé

Zoals gezegd is zondag onze laatste dag in Villard. Een koeterwaal dagje zoals de Kröners dit zouden noemen.  Bas en Gerrit vertrekken rond 14.00 richting Klimbos met de kinderen en ik lees het eerste kinderboek. Nou ja kinderboek…. Jeugdboek. Ik huil tranen met tuiten achter mn zonnebril. Dus ook echt een aanraders voor volwassenen. ‘Noem geen namen’ gaat over de creche naast de Hollandse schouwburg waar kinderen werden weg gesmokkeld door dappere vrouwen. 



Enfin, Gerrit en Bas kwamen snel terug terwijl ik nog net mijn laatste tranen afveegde bij de laatste bladzijden, omdat reserveren toch nodig bleek. Ze kunnen nu poging drie wagen om half vijf. Goede les voor ons…. Het tweede deel vd vakantie zullen we alle activiteiten dubbel checken en niets op de bonnefooi doen. 
Ik ruim op en pak in als er geklommen wordt. ‘s Avonds is de eindborrel. Morgen reizen wij en de Linnenbanken door naar huis en voor ons naar t zonnige zuiden en komen de volgende gasten al weer langs in Villard.

Maandag - reisdag

Voor het ontbijt rijden we weg via een D weggetje naar Gap. Het is een schitterende route door een dal. In Gap maken we een stop maar we gaan ook snel weer verder. De camping lonkt. Langzaam worden de bergen lager en verandert het landschap. Nog 1x stoppen voor een broodje zodat we straks energie hebben om ons kampement te maken. Rond half vier komen we aan op onze mooie camping. Er staan veel chalets en onze plek blijkt ook zo’n voormalige standplaats te zijn geweest. Alhoewel de plek royaal is vallen we letterlijke n figuurlijk over de scheve grindtegels en in overleg met de receptie krijgen we een ander plekje. Ook royaal, ook een voormalig chalet plekje maar recht en zonder grindtegels maar met een houten vlonder. Helemaal top! Nadat we de tenten opblazen vertrekken Bas en ik voor de boodschappen en laten de kinderen achter. Aaf kan niet wachten op een duik in het zwembad. We reserveren een tafeltje in het mooie restaurant voor 20.00. En worden om half tien ook nog getrakteerd op een voorstelling met vuurspuwende acrobaten/dansers. En dit alles met schitterend weer. Bij aankomst zonnig met een prettig zeewindje en daarna een heerlijke zwoele avond. Hier kunnen wij het de komende twee weken goed uithouden.




Reacties

Populaire posts