Rund um haus

Twee dagen zijn al weer omgevlogen met vakantie vieren. Op dinsdag zijn we met kleine activiteiten rondom ons plekje bezig. Simone gaat met kinderen op bosbessenjacht en ik doe met Gerrit boodschappen in het dal. De Casino heeft kortingsbonnen die op bepaalde dagen geldig zijn en Simone heeft de administratie goed op orde dus we krijgen twee bonnen mee voor 10,- korting bij besteding van 50,-  Makkie. Maar als het puntje bij het paaltje komt en de karren zijn gevuld ben ik de bonnetjes kwijt. Niet te vinden. Ik krijg het warm achter mijn mondkapje. Ik ga ons hier toch niet 20,- door de neus boren? Gelukkig word ik gered door een mandje met kortingsbonnen bij de ingang waar ik alsnog twee bonnen uit kan vissen. Raar systeem maar bedankt!
‘S avonds komen de laatste Buhksleden aan en zijn we weer compleet.

Avondwandeling door het oude dorp

Woensdag is regenachtig de hele dag. Om 03.00 kruipt Aafke bij ons in bed omdat het bij haar lekt. Na een half uur besluit ze terug te gaan om voor de bedstee op de grond te gaan slapen. De volgende ochtend kan ze het zich maar vaag herinneren maar ik des te beter. Grumpf. Enfin om 03.00 begon het dus en het heeft tot ong 16.00 door geplenst. Met een deel vd dames besluiten we naar de brocante in Vizille te rijden en nog wat boodschappen in te slaan. Ook zonder aankopen een leuk rondje langs Franse oude troep.


En ook de Franse supermarkt blijft altijd leuk. Verder wordt er getekend en spelletjes gespeeld. We eten kaasfondue en pannenkoeken. Dat past wel bij deze grauwe dag. En…. Bas en ik leren klaverjassen van Niels en Eveline. Ik moet er nog even in komen en samen met Niels delf ik dan ook flink het onderspit. We besluiten de avond met een episch rondje 31-en met de kinderen die nog wakker zijn. In de laatste ronde geef ik Isa 30 1/2 bij het delen maar kan ik zelf met mijn ene beurt 31 maken. Eind goed al goed! 😉





Reacties

Populaire posts