De draad

We pakken de draad weer op…… Na een flinke pauze schrijf ik deze vakantie weer een verslag. Dat komt door Anke. Mijn zus is met gezin op een avontuurlijke fietsvakantie. Via de Noordzee route richting Denemarken. Met veel plezier lees ik weer haar dagelijkse up-dates. Onze vakantie zal waarschijnlijk een stuk minder avontuurlijk zijn maar het kan weer en het mag weer sinds de start van de corona pandemie. Dus alleen al vanuit historisch oogpunt is het de moeite van het vastleggen waard. Dus welkom terug!

We beginnen onze vakantie op zondag 1 augustus. Volgens afspraak met de kinderen is het vertrek tussen 07.00 en 08.00. Als we rond 09.10 in de auto zitten zijn Bas en ik dik tevreden. De kinderen wijzen fijntjes op de tijd maaarrrrr we zijn weg en zonder stress en kleine irritaties. Het is huis kak strak want daar wordt nog in gelogeerd de komende tijd. En het is nog gelukt om gras te zaaien in de tuin. 

We bouwen een tuinhuis achterin en al weken is ons gazon een zandvlakte. Drie weken vakantie leek mij perfect voor een mooie grasmat. Vandaar!
Enfin…. Wij vertrekken met Woody achter de Benz naar Villard voor een weekje bij Gerrit en Simone. Een dag na zwarte zaterdag rijden wij zonder problemen naar Frankrijk. Tanken in Luxemburg slaan we over vanwege de drukte en uiteindelijk melden we ons iets voor vier bij een overnachtingscamping in Nancy. Die tijd is belangrijk vanwege de coronatesten van Wiebe en Suze. Zij vallen tussen de wal en het schip. Boven de 12 jaar en nog niet volledig gevaccineerd en dus het bokje. Maar inchecken gaat met alle papieren probleemloos. We pompen onze tentjes op (ideaal: snel en zonder ruzie) en dan hebben we regen. Dus stappen we in de auto op zoek naar een eettentje. En dat vinden we. Geen burgers maar Flamkuchen, salades en risotto. En meringues en rabarber als toetje. De eerste reisdag is geslaagd en wat heerlijk om weer echt te kamperen en in Frankrijk te zijn! 


Reacties

Populaire posts