De omgeving verkennen

Woensdag staat in het teken van de omgeving verkennen en onze draai vinden. Aafke ontdekt het zwembad en we brengen een bezoekje aan het oude centrum van Frejus. Stap 1 is voor mij namelijk foldertjes verzamelen voor leuke bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Alle kinderen mogen iets roepen… Suze gaat voor een typische Franse markt, Wiebe wil graag cano-en en Aafke kieta voor Lunaland (een kermisachtig terrein dat alleen s avonds open is. Verder kunnen we nog naar een soort circus/clown voorstelling op de camping en naar een monstertruck gebeuren naast de camping. Ik ben nog op zoek naar een mooie tuin in de buurt en Bas zoekt een toertocht/wijnchateau. Het vel papier wordt er bij gehaald en een mogelijke indeling wordt gemaakt. Met de nodige mitsen en maren natuurlijk.


Ondertussen gebruiken we de dag ook om ons kampement verder aan te kleden. De Shelter plaatsen we niet. Het is mooi weer en met het vlonder als terras gaat het prima. En als ook het gasstelletje is aangesloten maken we een lekker pastaatje. 


Donderdag gaat alles anders. Dat is het leuke van een planning. Een vriendinnetje van Aaf zit met haar ouders in de buurt. Na wat heen en weer ge-app kunnen we vandaag al afspreken en mag Aafke zelfs een nachtje logeren! We rijden na de lunch naar La Motte en komen bij een prachtige villa met zwembad. De kinderen zijn er niet uit weg te slaan terwijl de ouders gezellig bij kletsen. Ons meegebrachte vlees gaat op de bbq en rond half negen vertrekken we zonder Aaf. We besluiten de nachtmarkt in de haven van Frejus te bezoeken. En dat was gezellig. We lopen en rondje en drinken en eten nog wat in de gezellige maar drukke haven. De markt viel een beetje tegen. Die kunnen we dus nog niet van ons lijstje afvinken. 


De foto’s zijn een beetje karig want ik mag niet meer zo maar foto’s van de kinderen plaatsen. Helaas maar wel terecht. Vandaar de stillevens van bordjes eten, mooie plantjes of leuke plekjes. 

Reacties

Populaire posts