Drie kleine visjes zwommen in de zee

Zondag is de dag dat we Suze naar le Rayol brengen. Ze is bij haar beste vriendin uitgenodigd samen met nog drie andere meiden voor een weekje pret. En zo gaan we van drie visjes naar twee visjes… De weg ernaar toe was mooi en ook druk. We rijden langs de kust via St Tropez. En er waren meer mensen die de zelfde kant op moesten. We arriveren dan ook later dan de bedoeling en leveren Suze af bij een gezellige Franse villa die tegen de berg aan is geplakt. Dus ongetwijfeld schitterend uitzicht. Met zn vieren keren we terug naar Frejus. Het plan om in St Tropez bootjes te gaan kijken laten we schieten. Te druk. 


Na een lunch  en een mooie route binnendoor besluiten we de Navette op onze camping te nemen. Dat is een pendelboot naar get strand. Maar de Franse Captain wilde ons en een heleboel andere gasten niet meer meenemen. Anders zou hij niet alle gasten mee tetug kunnen nemen in de laatste twee tochtjes. De beste man telt zich waarschijnlijk de hele dag suf om zijn administratie kloppend te maken. Maar wij laten ons niet kisten en vetrokken met de auto naar een van de strandjes tussen de rotsen. Eind goed al goed.

Maandag
Vandaag zou het heel warm worden. Gelukkig gaan de graden in de voorspellingen ietsie naar beneden. Maar t is en blijft warm. Dik boven de 30 graden. We gaan naar het aquapark bij Roque Brune een dorp verder op. Met allerlei opblaasklim dingen, waterfietsen, kano’s etc. Het blijkt de perfecte activiteit voor deze warme dag. Het water is zoet en koud. 


Helaas mochten we niet suppen of paddle op z’n frans. Gaandeweg de dag trekt de wind aan en mag het niet meer. En het staat al een tijd je op mijn wensenlijstje. Enfin, komt nog wel…. Bas, Wiebe en Aafke mogen als laatste activiteit nog een rondje op een opblaasband achter een speedboot. Ik sla over en achteraf weet ik niet waarom. Rond vier uur vinden we het welletjes. We zijn behoorlijk verkleurd en de wind waait steeds harder. Op naar de Carrefour en de Decathlon. Die laatste hadden we nog niet bezocht deze vakantie en hoort toch wel bij de tradities. Aafke koopt van haar vakantiegeld de bekende Decathlon snorkel en Wiebe een mooie pet. Een geslaagd shoprondje dus. Nu terug naar de camping. We droppen Aafke bij het zwembad en rijden naar ons plekkie. Alles staat nog maar het ligt onder de dennennaalden van de mooie pijnbomen. Barbecueën (op gas) vormt een uitdaging. Het mag van ons morgen wel een tandje minder met de ventilatie hier aan de Côte d’Azur. 



Reacties

Populaire posts