Pic Blanc en een feestje

Vrijdag is het een iets minder sportieve dag al hoe wel er toch een paar mensen een mooie hike maken.
Gesplitst gaan we naar Alpe d’Huez. Simone, Eveline en ik rijden de drie wagens over wederom het smalle weggetje dat tegen de berg aan geplakt lijkt. De mannen en de kinderen nemen een liftje en lopen een groot stuk down hill. Vanuit Alpe d’Huez nemen we een aantal skiliften naar het hoogste punt… 3330 m. 


Voor mij betekent dat toch een permanente kriebel in mijn buik ondanks het schitterende uitzicht op de top. De skiërs in de groep waren druk bezig met de skipistes te ontdekken terwijl ik het wel gezegend vond. Gelukkig was er een lunch als beloning maar daarvoor en daarna moest er nog wel een stukje worden afgedaald. Ons lunchplekje was “la Plage de Neige” met een aparte capsule voor de kinderen. Het was heerlijk met schitterend weer en een mooie achtergrond. Vanaf Alpe d’Huez was er weer een dapper groepje wat met een lift nog een heel stuk terug liep. Al met al een mooie dag maar een eentje in de categorie ‘been there, done that’. De pizza’s die we thuis klaarmaakten in de pizzaoven was dan weer wel in de categorie ‘voor herhaling vatbaar’

Ik fiets liever

Zaterdag is het feest in Chalet Rouge ou Blanc. Isa is jarig. We hangen slingers op en op verzoek van Isa gaan de kinderen naar het klimbos in Bourg d’Oissant maar toen ze daar rond 11.00 aankwamen bleek die pas om 13.00 open te gaan. Ik was inmiddels met de shopdelegatie in de Casino. En rond 12.00 waren we allemaal weer terug in Villard aan de taartjes. Het weer betrok en dus helaas geen tweede kans op het klimbos. We hopen dat dat morgen nog lukt. Het werd dus weer een middagje rund um haus. Een beetje getekend en spelletjes gedaan en heerlijk gegeten. Isa had gekozen voor een Ceasar salad en crème brulee. O ja, Suze maakt berenjenas van oude aubergines. Een geslaagd experiment en dus het vermelden waard.  De foto’s van deze dag zijn nog niet allemaal uitgewisseld. Die volgen nog.

En dan is morgen al weer onze laatste dag hier. Maandagochtend vertrekken we naar onze tweede stop aan de Côte d’Azur. 

Reacties

Populaire posts