Poepende vogels en meer dierenoverlast

Als we terug komen uit la Motte is ons zitje en dan met name de tafel helemaal ondergescheten. Met paarse poep. En bij het ontbijt weer! Maar welke vogel is het… de duif of de ekster?! We gokken op de ekster en proberen hem met de Naturalis vogelapp geluiden weg te jagen. We kiezen de vale gier en het lijkt zo waar te helpen. En voor de zekerheid staat het zitje inmiddels ook ergens anders. 
Het andere dierenleed dat ons treft (het is dus eigenlijk menselijk leed) zijn de muggen. De eerste avond was er geen vuiltje aan de lucht maar nu na een paar dagen hier aan de Côte d’Azur ben ik aardig lek geprikt. Ondanks de muggenspray en insectenlamp. 

Enfin, terug naar de vakantieactiviteiten. Op donderdag is Aafke nog uit logeren en besluiten we te splitsen. Bas en Wiebe naar het strand en Suze en ik doen samen de boodschappen. Bij een mega Carrefour. Dat vinden wij geen straf! 
Rond 16.00 is Aaf er weer en zijn we compleet. We hebben het zo warm dat we het koken skippen. We doen het met meloen, komkommer, snackjes en ons favoriete carameltoetje. 

Vrijdag beginnen Aafke en ik met een frisse duik in het dan nog rustige zwembad. Maar niet te lang want het is de dag van Suze’s marktje in Saint Aygulf. De thermometer loopt al weer aardig op als we er aankomen. Het parkeren lukt ook nog maar dan is het eigenlijk al niet meer te doen, het gaat richting de 38 graden en we moeten mondkapjes op. Het is er warm en vol en ook erg toeristisch. Bas haakt gelijk af en zoekt een terrasje op. Suze houdt het het langst vol en slaat haar slag met armbandjes voor vriendinnetjes. We rijden via de kustroute verder en slaan dan af om door het binnenland terug te rijden naar de camping waar we lekker lunchen is ons restaurant. Aafke en Wiebe duiken het Zwembad in en wij zoeken verkoeling onder de bomen met een boekje. Na het avond eten (nu wel risotto met broccoli en garnalen) gaan we naar de voorstelling “les cascadeurs”, met auto’s, motoren en een monstertruck. Ze staan op het landje naast onze camping en produceren veel herrie. Dan kan je maar beter gaan kijken. Het is voor de kinderen een mooi spektakel dat door en Franse baas aan elkaar wordt gepraat. Goede muziek er bij en veel stof…. En je hebt een topavond. 



Reacties

Populaire posts