Knuffels en vuurwerk

Woensdagavond heb ik met Wiebe en Suze in de Disneywinkel in het hotel nog even geshopt. Ze krijgen de vakantie voor het eerst zelf t budget om iets leuks van te kopen. En das dus even rekenen. Wiebe moeten we natuurlijk helpen maar Suze heeft het al aardig in de smiezen. Suze kiest eerst een kettinkje met Mickey Mouse en Wiebe heeft in Epcot al een bal uitgezocht. Maar er is nog geld over. En wat natuurlijk lastig is van kinderen die zelf mogen kiezen is om dan ook om te accepteren wat ze kiezen. Uit allemacht probeer ik ze weg te houden bij de knuffels. Daar hebben we inmiddels toch wel genoeg van, lijkt me. Maar de aantrekkingskracht van het zachte pluche is groot. Eerder hebben we al hele lieve baby disney knuffels  met omslag dekentje gezien, nog liever dan een gewone knuffel en Suze had haar hart al verpand, maar dat past helaas niet in het budget. Suze en Wiebe lopen derhalve trots met een Minnie Mouse en een Pluto de winkel uit. Voor Aafke durf ik niet te kiezen. Die mag er morgen zelf eentje uitzoeken. Wiebes budget is nu echt op en Suze heeft nog twee dollar over voor haar spaarpot. Groot voordeel is ook dat wij de komende twee dagen gewoon door de pretparken kunnen lopen zonder steeds winkel in en uit te hoeven.
Tot zo ver een omslachtig verhaal.... Maar nu is het inmiddels donderdag ochtend. We zijn extra vroeg in het park want we kunnen een uurtje eerder dan de rest van de wereld. We moeten de kinderen uit hun bed trommelen en met duffe oogjes zitten ze in de monorails. Nu moeten we een atractie kiezen waar we anders mega lang voor zouden moeten wachten. De rij bij Snowwhite is al lang dus ik ga met Wiebe en Suze naar Space Mountain. Bas gaat met Aafke een wandelwagen huren. En hij besluit om gelijk voor Aafke de knuffel te kopen. Welke....? Een boven-budget-baby knuffel met dekentje.... En dan zijn de poppen aan het dansen. Dit grote onrecht trekt Suze niet. Bas moet door het stof. En ruilt met Suze haar knuffel voor een babyknuffel met dekentje. En daar gaat mn pedagogische poging om de kinderen met geld om te leren gaan. Budget overschreden en nog meer knuffels.
Gelukkig zijn alle tranen daarna gedroogd. En kunnen we gaan genieten van onze tweede dag in de Magic Kingdom. We maken een praatje met Alice uit Wonderland en het konijn, we zien een geweldige 4D film waarin alle mooie Disneyliedjes voor bij komen en we doen voor de tweede keer " its a small world, the happiest cruise of your life"
Omdat we vanavond de electrical parade willen zien gaan wij na de lunch terug naar ons hotel. Als we in de boot willen stappen breekt het onweer los en moeten we uitwijken naar de monorails. De plensbui liegt er niet om. Onze break pakt dus goed uit. Ik doe met de kinderen een middagslaapje zodat we er vanavond weer tegen kunnen en Bas doet een wasje en wat werk.
We melden ons om half vijf weer in het park zijn voor een vroeg diner in het kasteel van Belle en het Beest. Het Beest loopt nog een rondje en zwaait naar ons... Uit de verte. Wederom erg leuk gedaan! We pikken nog een paar attracties mee die we nog niet eerder gedaan hebben en het regent toch. Vanaf half negen staan we klaar voor de parade en daarna het vuurwerk. En het is droog! De parade opent met dezelfde muziek als ongeveer twintig jaar geleden toen ik met mijn ouders en zusjes in Los Angels was.
Ook het vuurwerk is grandioos. Bas is vooraf wat sceptisch maar is achter vol lof. Het kersje op de slagroom. Elf uur liggen Kwik, Kwek en Kwak in diepe slaap. Ik pak al wat tassen in en Bas boekt online ons volgende onderkomen in Miami. Morgen onze laatste Disneydag. Op het programma staan de Hollywood studios.

Reacties

Populaire posts