Tot in de puntjes ....

Twee dagen pretpark in één verslag. En nog drie dagen te gaan. Ik sla vast nog wel een keer een dagje over met mn verslag want dit bevalt me wel.
Maandagochtend staan we voor de poorten van Magic Kingdom. We mogen snel naar binnen want nog voor het park officieel open is hebben wij al ontbijt met Winnie de Poeh en Tijgertje in het Crystal Palace. De kinderen kijken hun ogen uit, vooral het paleis in het midden vinden ze het mooist.
Disney World heeft tegenwoordig "Magic bands" we hebben een armbanden waarmee we alles kunnen doen. Van onze hotelkamerdeur openen, tot al het eten in het park en hotels afrekenen, als ook fastpasses boeken. Dan krijg je drie attracties waar je dan om een bepaalde tijd moet zijn en dan mag je langs de wachtrij. Superhandig, want t is best druk bij sommige attracties, anderen gelukkig ook weer niet. Wat ook handig is, is de "memory maker". In de parken staan her en der fotografen en die maken leuke foto's. Ze scannen dan ons bandje en floep, ze staan op een site voor mij gratis down te loaden. Alles is overal tot in de puntjes verzorgd. Alle attracties zien er uit alsof ze net geschilderd en afgestoft zijn. En dat gecombineerd met de Disneyliedjes door de speakers op t park, maakt dat het één groot feest. De kinderen stralen van oor tot oor en wij genieten met ze mee.
Na ons ontbijt gaan we als eerste naar Buzzz Lightyear, daarna door naar het auto racen. We doen het niet heel gestructureerd dus gaan van links naar rechts en van onder naar boven door het park. Rond twee uur begint het te regenen, maar bij Dombo kan er binnen in de tent gespeeld worden. Voor we het weten is de dag al bijna voorbij. Rond drie uur gaan de jongsten terug naar het hotel en blijven de oudsten nog even. We besluiten dan een uur wachttijd te trotseren voor de Pirates of the Caribbean. Het wachten is grotendeels binnen en dat is maar goed ook.  Want het plenst weer even en we vinden het wachten de moeite meer dan waard. Rond half zes keren we terug naar ons hotel. Na het avondeten ga ik met Suze nog even terug. We zijn net te laat voor de Electrical Parade maar nog wel op tijd voor het vuurwerk. Gelukkig gaan we donderdag nog een keer. 

Vandaag staat Epcot op het programma. Insteek van dit park is wetenschap en kennis. Maar ook hier weer veel Disney. Aafke kijkt vooral uit naar Nemo. Dat is een beetje haar ding deze vakantie. In de auto mogen de kinderen omstebeurt een film kiezen. We hebben al twee keer Finding Nemo gekeken op verzoek van Aaf. De ride was geweldig en het hele aquarium erom heen ook. Dolfijnen, roggen en een schitterende zeeschildpad.
Ook hier besluiten we om één lange wachtrij voor lief te nemen. Althans Wiebe en ik met onze vrienden. We zien t nog niet zitten met Aafke om een uur in de rij te gaan staan.  Het is voor de 4D ride Soarin waar je door de lucht vliegt en landschappen onder je door glijden. Zelf de geuren van dennenbossen en citrusbomen zijn in deze attractie verwerkt. Naast futuristische rides zoals de reis naar Mars en een reis  door de tijd is er ook een meertje met daar omheen gebouwen van anden uit de hele wereld, China, Mexico, Noorwegen, Italie etc. Ook de middag gaat op aan rides en attracties. Vandaag is iedereen wat eerder moe. Maar we hebben een reservering in het restaurant op het park bij de Italiaan. Dus voor we goed en wel de kids in bed hebben, is het al weer negen uur geweest. We kunnen niet kiezen wat nu t gaafst was, maar voor Aafke was het ongetwijfeld Nemo.
En nu vallen ook mijn ogen bijna dicht. Morgen Animal Kingdom een mix van attracties en dieren.

Reacties

Populaire posts