Thuis

We zijn er weer!
We vertrekken zaterdagochtend uit Woodstock na een lekker ontbijtje en rond half tien zijn we onderweg. Iets leuks om te zien of te doen op de laatste dag is lastig te vinden. Het regent pijpestelen, beduidend meer dan het dagelijkse buitje dat we deze vakantie steeds hadden. We rijden langs Hersey. Bekend van de chocolade kusjes. Er zit een pretparkachtig bezoekerscentrum, maar dat kost ons te veel tijd. En daarbij Hersey chocolade is niet eens lekker. Verder rijden we voor een deel door het land van de Amish en de Mennonieten. Niet de grootste feestvierders. Wel een mooi landschap. Paard en wagen zijn we trouwens niet tegengekomen.
We besluiten om te stoppen bij een grote Mall in Bridgewater, Jersey. Bas kwam hier regelmatig in zijn Philips tijd. Hun kantoor zit om de hoek. We eten bij Maggiano's, Bas z'n favoriete Italiaan van toen. We bestellen z'n vaste gerechten die gelukkig nog steeds op de kaart staan.

En dan beginnen we aan de laatste etappe naar huis. Nog anderhalf uur. Dat is te overzien. Ongeveer één Disney film. We hebben vandaag trouwens een record aantal staten bezocht. Virginia, West Virginia, Pennsylvania, Jersey en New York.Als we de snelweg afgaan en Harrison binnen rijden, roept Wiebe blij dat hij het weer herkent. Suze geeft de aanwijzingen waar we links en rechts moeten en het gejuich van de achterbank is luid als we onze oprit opdraaien. Ook onze kinderen zijn bevangen door de bekende reisparadox. Reizen en avonturen zijn leuk, maar thuis komen daarna is dan toch ook weer erg fijn. 
We kijken terug op een hele mooie, afwisselende vakantie. En een nadere kennismaking met dit land dat zo veel meer en zo anders is dan New York. 
We sliepen in 10 hotels en 2 houten huisjes in het bos, we reden 3625 miles, (5934 km), totaal zaten we 84 uur en 15 minuten in de auto en hadden een gemiddelde snelheid van 43 miles per uur (69 km).
We zagen strand, bergen, moerassen, steden, koeien in de wei, bossen, dorpjes, meertjes en het kasteel van Assepoester. We aten hotdogs, hamburgers, sushi, Cubaanse kip, salades, tortilla's, pancakes, waffels, krokodil en scrambled eggs.
En nu weer thuis, aan het nagenieten. We richten ons al weer op de dagelijkse dingen. De kinderen spelen weer op hun kamers en springen op de trampoline. Het is wel fijn om weer zelf te koken. Het wassen vind ik wat minder.

Reacties

Populaire posts